Bisiklet Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

30-01-2022 16:52
Bisiklet Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
     Bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken 1.ci önceliğimiz '' KULLANIM AMACIMIZ '' olmalıdır. Bisikletimizi seçerken nerede kullanacağımız ( şehir içi ulaşım , arazi , yarışmak , gezinti , spor ) önemlidir. Çünkü alcağımız bisikletin bizim ihtiyaçlarımızı karşılaması ve amacımıza hizmet etmesi gerekir. Kısacası rengi güzel diye bisiklet seçmemeliyiz.Renk en son seçeneklerden biri olmalıdır.
   Diğer bir seçim kriterimiz bisikletin bedeni olmalıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte her kişinin boy uzunluğu farklı olduğu için farklı bedenlerde bisikletler üretilmektedir. Alacağınız bisikletin bedeninin sizin için uygun olması demek daha rahat , fiziksel açıdan daha sağlıklı bir kullanım olması demektir. Bisiklet bedenleri bazı boy aralıklarına göre üretilir. Daha profesyonel kullanımlarda milimetrelerin önemi ortaya çıkmaktadır.
   Artık günümüzde bisikletlerin jant çapları , lastik kalınlıkları , sürüş pozisyonları , sele tipleri , gidon tutuş şekilleri bile kullanımı etkileyen faktörlerden olup seçeceğiniz bisikletin hangisi olacağına karar vermenize yardımcı olacak kriterlerdir.
   Bisiklet çocuk oyuncağı olmaktan ziyade hayatımızın bir parçası haline gelmesi sebebiyle konu hakkında doğru bilgiler edinmek önemlidir. Bu sebeple bisikletinizi merdiven altı yerler yerine daha bilinçli mağzalardan almak da başka bir önemli ayrıntı haline gelmiştir.
  Bisiklet hayattır !!!!!!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.